Barn


Synet til barn kontrolleres i Norge for første gang ved 4-års kontroll på helsestasjon, men vi vurderer yngre barn pga tydelig skjeling og/eller mistanke om nedsatt syn.

Typiske symptom er at barnet er litt mer klønete og/eller snublete enn andre barn og at hodet tiltes til en side (se på bilder).

Iblant blir barna eldre enn 4 år uten at nedsatt syn er oppdaget og da kan det gi konsentrasjonsvansker og hodepine, spesielt ved skolearbeid.

Vi tar imot barn i alle aldre for undersøkelse og vi har også ortoptist som supplererer vurderingen til øyelegen når det er behov for det.


  Det er viktig å være klar over at synet ikke kun er avhengig av friske øyne, men det er nødvendig at også synsnerven er frisk og at hjernen fungerer i det området som skal tolke det øyet ser. Dersom synet er nedsatt ved 8 års alder vil det være vanskeligere å forbedre det.

  Husk at barn ikke selv vet om de ser dårlig da de forholder seg til det synet de har. Det er derfor avgjørende at voksne som er rundt barnet følger med.

  Våre øyeleger


  Grenland Øyelegesenter ved Tina Dale Brauti er en del av det offentlige tilbudet og inngår i frikortordningen.

  Vår ortoptist, Federico Natoli undersøker, diagnostiserer og behandler skjeling, dobbeltsyn og samsynsproblemer hos både barn og voksne. 

  Det er behov for henvisning fra fastlege, optiker eller helsestasjon for å få time.

  Årsak til henvisning bestemmer ventetid.


  Kontakt oss


  Har du noen spørsmål?
  Ta gjerne kontakt med oss hos Grenland Øyelegesenter.

  Kontakt oss på 35 52 17 71, eller send oss en melding.

  Vi er her for å hjelpe deg!